Четирикратният носител на „Златната топка” Лионел Меси има големи очаквания към новото попълнение на Барселона Неймар. Аржентинската звезда гарантира, че 21-годишният бразилец няма да има никакви проблеми с адаптацията и ще даде много на отбора.

„Той е страхотен футболист и няма да има проблеми с вписването си в отбора. Няма да има и проблеми извън терена. Неймар ще даде много на отбора. В ситуациите един на един той доминира напълно. Определено ще направи разликата. Очаквам да вкара много попадения за доброто на всички“, сподели Меси.

26-годишният аржентинец не пропусна да коментира и трансферите на двама от своите доскорошни съотборници – Тиаго Алкантара в Байерн и Давид Вия в Атлетико (Мадрид).  „Тиаго? Това бе лично негово решение, той смята, че ще играе повече в Байерн. Вия е страхотно попълнение за Атлетико, защото е доказан голмайстор. Байерн е голям отбор. Показа ни го. Мадрид също е силен заради играчите, с които разполага и заради емблемата. Миналата година отпаднахме от Шампионската лига и тази ще сме още по-амбицирани да се справим добре. Предстои ни ново предизвикателство“.

„Байерн вече разполагаше със велик отбор, а с Гуардиола начело ще бъдат още по-силни. В Примера дивисион, както обикновено, Реал (Мадрид) ще бъде труден опонент. Мондиалът е далече. Сега си мисли за клубните цели: Примера, Купата на краля и Шампионската лига. Когато наближи, ще мислим за Световното“, завърши аржентинецът.