ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният шампион Аржентина спечели първия си мач след края на Мондиал 2022. Пред препълнените трибуни на стадион „Монументал“ играчите на Лионел Скалони победиха Панама с 2:0 в контролна среща. Преди началото на срещата имаше тържество, с които за пореден път беше отбелязана третата световна титла, спечелена от националния отбор на Аржентина. За състава на „гаучосите“ бяха извикани по-голяма част от играчите, триумфирали на Световното в Катар в края на 2022 г.

Двубоят остава в историята с факта, че Лионел Меси вкара своя гол №800 на клубно и национално ниво. 23 минути за гостите играе халфът Мартин Моран, който е футболист на втородивизионния Етър (Велико Търново).

„Гаучосите“ имаха пълно предимство на терена, но не успяха да вкарат гол доста дълго време. С отлични намеси блесна и вратарят на гостите Хосе Карлос Гера. В 17-ата минута Меси нямаше късмет, тъй като след негов удар от фаул топката се отбир от сглобката на гредите в горния ляв ъгъл на вратата на Панама.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

В 78-ата минута Меси отново прати топката в сглобката при изпълнение на фаул. Този път в горния десен ъгъл на Гера. Топката се върна в наказателното поле, където притичалият Тиаго Алмада я посрещна и вкара първия си гол за националния отбор.

Минута преди края на редовното време късметът най-сетне се усмихна на Меси. При поредното изпълнение на пряк свободен удар той успя да прати топката в мрежата на гостите.

Само след броени дни Аржентина ще проведе поредната си контрола. За 28 март е предвидена среща с Кюрасао. На 29 март Панама ще играе срещу Коста Рика в мач за Лигата на нациите на КОНКАКАФ, а селекционерите Томас Кристиансен и Хорхе Дели Валдес извикаха различен състав от този, играл срещу Аржентина. Сред играчите, поканени за двубоя с Коста Рика е и защитникът на Левски Хосе Кордоба.

АРЖЕНТИНА – ПАНАМА 2:0
1:0 Тиаго Алмада (78), 2:0 Лионел Меси (89)

Аржентина: Е. Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди (46-Лисандро Мартинес), Талиафико (69-Акуня), Де Пол, Фернандес (60-Паредес, Мак Алистър (46-Алмада), Меси, Алварес (46-Лаутаро Мартинес, Ди Мария (60-Дибала)

Панама: Гера, Андерсон, Фариня (68-Ернандес), Рамос, Пералта, Галван (69-Касасола), Стивънс, Гудиньо (67-Моран), Мурийо (76-Камарго), Кинтеро (46-Медина), Р. Кордоба (46-Браун)

Буенос Айрес, „Монументал“
Съдия: Кристиан Ферейра (Уругвай)
Жълти картони: Фариня, Галван, Камарго (Панама)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК