ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лионел Меси спечели първия си трофей като футболист на Интер Маями. Това стана факт, след като „чаплите“ победиха домакина Нешвил с 10:9 при дузпите (1:1 в редовното време) във финала на купата на Лигите.

Това е 44-ият трофей в кариерата на Меси, с което той еднолично излезе на първо място в историята на футбола, изпреварвайки бившия си съотборник в Барселона Дани Алвес.

Лео Меси откри резултата на финала в 23-ата минута, след като с удар от дъгата на наказателното поле прати топката право в горния десен ъгъл на вратата на Елиът Панико. Това е десетият му гол в седем мача след трансфера в САЩ. Фабрис-Жан Пико изравни за домакините в 57-ата минута. Той почти легнал с глава промуши кълбото в мрежата при разбъркване след корнер.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

През второто полувреме Интер Маями нямаше шанс. Меси и Леонардо Кампана удариха гредите на вратата на домакините. До края на редовното време ново попадение не падна и се стигна до изпълнение на дузпи.

При ударите от бялата точка всичко започна добре за Интер Маями. Меси вкара първата дузпа. Костариканецът Рандал Леал пропусна при второто изпълнение на Нешвил, докато първите четирима изпълнители на „чаплите“ бяха точни, включително и Серхио Бускетс. Мексиканецът Виктор Уйоа сбърка при петия удар на Интер Маями, докато Самюъл Съридж беше точен за домакините.

С това резултатът при дузпите стана 4:4, а изпълненията продължиха до първи решителен пропуск. Следващите шестима изпълнители за гостите бяха със 100-процентова успеваемост, като дори Жорди Алба и вратарят Дрейк Келъндър вкараха. Стражът на Нешвил Елиът Панико сбърка при 11-ата дузпа на тима си и така Интер Маями спечели първия трофей в историята си.

Интересното е, че тимът от Маями спечели трофея, въпреки че е отборът с най-лош баланс от началото на сезона в МЛС. На 24 август на Интер предстои гостуване на Синсинати в мач за Ю Ес Оупън Къп, а първият мач на „чаплите“ след подновяването на първенството е три дни по-късно – визита на Ню Йорк Ред Булс.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!