Звездата на Барселона Лионел Меси ще разочарова феновете на Барселона с решението си да не продължава договора си с клуба през лятото. Единственото радващо за каталунците е решението на аржентинеца да не се възползва от възможността да напусне след края на настоящия сезон.

Президентът на Барса Хосеп Мария Бартомеу обяви, че е готов да предложи на Меси доживотен договор. Петкратният носител на „Златната топка“ обаче не е убеден, че може да остане след изтичането на настоящия си договор през лятото на 2021 година.

Ръководството на Барселона вече е уведомено за намерението на капитана на отбора, пише „Марка“. Лионел Меси е обявил, че сам ще даде сигнал кога може да се започнат преговори за подновяването на контракта.

Аржентинецът е искал да се увери в две неща. Първото е дали самият той ще бъде достатъчно силен физически, за да издържи на огромните натоварвания върху играчите на каталунците. Второто условие е свързано с това до каква степен самият отбор на Барселона ще бъде конкурентен на най-добрите в Европа след края на сезон 2020/21. Желанието на звездата е да играе в силен тим.

За момента Лионел Меси не е дал индикации, че ще напусне Барса. Той счита, че градът е изключително добро място за живеене и образование на децата му. 32-годишният аржентинец само в един случай до момента беше намекнал, че може да си тръгне от „блаугранас“, но това беше покрай проблемите му с данъчната служба на Испания.