Футболната звезда Лионел Меси говори за първи път като играч на Интер (Маями). Световният шампион с Аржентина от Мондиала в Катар ще бъде представен на грандиозна церемония тази вечер във Форт Лодърдейл.

„Много съм развълнуван за следващата стъпка в моята кариера. Това е фантастична възможност и заедно ще продължим да изграждаме този невероятен проект. Идеята е да работим заедно, за да постигнем целите и наистина искам да помогна на новия ми отбор“, каза Меси.

Един от собствениците на Интер Маями и бившата футболна звезда - Дейвид Бекъм, също приветства Меси към клуба. Британецът сподели, че трансферът е една от мечтите, които е имал, когато се е захванал с работата си в отбора от Северна Америка.

„Преди 10 години, когато започнах начинанието си да създам нов клуб в Маями, казах, че мечтая да донеса най-страхотните световни играчи в този прекрасен град. Исках футболисти, които споделят амбицията, която аз имах, когато се присъединих към ЛА Галакси да помогна на футбола в САЩ да се развие и да създам наследството за следващото поколение в този спорт, който обичаме толкова много. Днес тази мечта се сбъдва. Не мога да бъда по-горд от това, че играч от калибъра на Лео се присъединява към нашия отбор, но и имам удоволствието да приветствам добър приятел, страхотен човек и красивото му семейство, които се присъединяват към общността на Маями“, каза Бекъм.

Официална пресконференция на Меси е насрочена за понеделник, а първата му тренировка с новия клуб ще бъде във вторник. По-рано Интер обяви, че договорът на аржентинеца ще бъде за две сезона и половина и той ще получава между 50 милиона и 60 милиона долара годишно, а общата стойност на контракта е между 125 милиона и 150 милиона долара.