Ашраф Хакими разкри защо е избрал да играе за ПСЖ и как Лионел Меси е сбъднал мечтата му. 22-годишният марокански халф  е една от звездите на парижани този сезон с три гола и две асистенции, а съотборници са му звезди като Меси, Неймар и Килиан Мбапе. Именно да играе в един отбор с първия от тях винаги е било мечта на бившия халф на Интер.  

"Бях с приятели, седнах на пейката пред къщата и там телефонът ми позвъни и беше Зидан! Каза ми, че отивам да играя другаде, като аз не го очаквах. Научих много от него. Това, което се случи през 2020 г., няма нищо общо с него. Това са други аспекти, свързани по-специално с COVID-19 и Реал Мадрид и те ме накараха да напусна. Този път имах разговор с него, който ще си остане между нас. Той мислеше различно. Имах оферти от ПСЖ и Челси и интуитивно чувствах, че трябва да отида в Париж, че ще се радвам тук. Преди няколко години Почетино искаше да ме привлече в Тотнъм", споделя Хакими пред "Екип".

"Не очаквах Меси да напусне Барселона. Играл с много страхотни футболисти, но мечтата ми винаги е била да бъда съотборник с Меси. Затова съм много щастлив. Бях изумен от поведението му - той е скромен и мълчалив", добавя бившият футболист още на Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд). 

"Аз съм представител на мароканската култура. Вкъщи говорим арабски, приготвяме мароканска кухня, аз съм вярващ мюсюлманин. Една от причините да подпиша с ПСЖ е арабско-мюсюлманската общност в Париж. Знаех, че в културно отношение ще се чувствам като у дома си", завършва Хакими.