Капитанът на Барселона Лионел Меси обмисля да напусне клуба през следващото лято, когато договорът му с клуба изтече, съобщава испанското радио „Кадена СЕР“. В същото време обаче футболният гранд ще предприеме ход, който ще разубеди звездата на отбора и 33-годишният аржентинец ще остане на „Камп Ноу“.

Твърди се, че шесткратният носител на „Златната топка“ е недоволен от редица неща в клуба, включително лошото управление и скандалите в съблекалнята. Освен това Меси бил бесен, че ръководството на Барса е допуснало да изтече информация за личния му живот, а самият той е обвинен за неща, за които не носи вина.

Точно заради това аржентинецът отказва да поднови договора си с блаугранас. 33-годишният Меси обаче може да размисли след последните информации с треньорския пост на „Камп Ноу“.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Счита се, че бившият капитан на каталунците и добър приятел на аржентинската звезда Шави Ернандес е приел да стане треньор на Барса. Подобен вариант е получил одобрението на играчите от отбора.

Според „Ел Мундо Депортиво“ президентът на Барселона Хосеп Бартомеу е направил оферта, която 40-годишният бивш халф е приел. В момента Шави е начело на катарския Ал Сад, където завърши и професионалната си кариера на футболист.

Настоящият треньор на каталунците Кике Сетиен е пред уволнение заради неудовлетворителни резултати. Отборът вече изостава на четири точки от Реал (Мадрид) в битката за титлата, а дори и спечелване на Шампионската лига вероятно няма да е достатъчно да задържи 61-годишния специалист на поста.