Хамбургер посреща испанския гранд Барселона тази вечер от 19:00 часа българско време за контрола по случай 125-годишнината от основането на немския клуб. Каталунците ще получат за проверката 1,2 милиона евро. В същото време обаче те пристигат без най-голямата си звезда Лионел Меси.

Официалното съобщение от каталунския клуб е, че аржентинският нападател е получил лека травма в прасеца по време на вчерашната тренировка на тима. Според слуховете обаче причината е, че Меси е отказал да играе поради съображение за сигурност и за да не получи нежелана контузия. Така феновете, които са платили между 15 и 56 евро за билет за тази контрола, няма да могат да видят голямата звезда на световния футбол.

“Това е лошо. Меси е от онези, от които хората най-много се интересуват. Ние не можем да променим нещата и да го принудим да играе”, заяви пред “Билд” босът на Хамбургер Карл Ярхов.

Хамбургер ще си спести 400 000 евро, след като в договорката с Барселона е имало и допълнителна клауза при евентуално отсъствие на Меси. От звездите на каталунците в Хамбург ще се изявят Хавиер Масчерано, Дани Алвеш и Адриано. Останалите играчи в селекцията на Тито Виланова са от втория състав на Барса – Пинто, Бартра, Муниеса, Серхи Роберто и Илие./БЛИЦ