Аржентина победи Бразилия с 1:0 в голямото дерби на световния футбол. В герой за "гаучосите" се превърна капитанът Лионел Меси, който се завърна след тримесечно наказание и отбеляза единственото попадение в срещата. Двубоят се игра на стадиона в Рияд, Саудитска Арабия.

Двата отбора бяха с най-добрите си играчи, като само контузеният Неймар не бе на линия за срещата. Двубоят не предложи много футболни достойнства и на терена изобилстваха нарушенията, а съдията показа общо 6 жълти картона.

Тимът на Лионел Скалони бе по-активен и създаде много повече положения пред вратата на Алисон. Бразилците имаха предимство във владението на топката, но за сметка на това не успяха да създадат почти нищо интересно пред вратата на Аржентина.

Най-напечени бяха първите 15 минути, когато съдията отсъди две дузпи. В 10-ата минута Жезус бе съборен в наказателното поле от Леандро Паредес и сам се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Изстрелът му обаче бе неточен и топката излезе в аут. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Само 4 минути по-късно Меси бе съборен в наказателното поле на Бразилия и Аржентина получи право да изпълни дузпа. Геният на Барселона застана зад топката, а ударът му бе избит от Алисон. Меси обаче реагира бързо и не сгреши при добавката - 1:0!

В края на първата част Меси се озова почти сам срещу Алисон, но стражът на Ливърпул спаси.

Меси продължи да бъде най-активен и да шутира към вратата при всяка възможност. В 66-ата той насочи кълбото точно под гредата, но това не се оказа проблем за вратаря. Същото се случи и четири минути по-късно.

Бразилия опита финален щурм, който обаче бе много хаотичен и не доведе до никакви сериозни опасности пред стража на Аржентина.