Суперзвездата Лионел Меси се завърна в игра за Интер Маями след 105-дневно отсъствие. Аржентинецът вкара два гола и направи една асистенция за домакинската победа с 3:1 над Филаделфия Юниън.

Микаел Уре даде аванс на гостите още във втората минута, но „чаплите“ обърнаха още преди изтичането на половин час от началото на мача.

Лионел Меси изравни в 26-ата минута след асистенция на Луис Суарес, а само три минути и 29 секунди по-късно даде аванс на Интер Маями, след като получи голов пас от Жорди Алба.

Луис Суарес, който преди дни сложи край на кариерата си в националния отбор на Уругвай, оформи крайния резултат. Той беше точен в осмата минута на добавеното време на мача след асистенция на Меси.

Осемкратният носител на „Златната топка“ не беше играл за Интер Маями от 1 юни при победата с 1:0 над Сейнт Луис. Продължителното му отсъствие се дължеше на участие в Копа Америка и последвала контузия, получена във финала срещу Колумбия.

Меси вече има 14 гола и 14 асистенции от началото на сезона, като тези показатели са регистрирани само в 13 изиграни мача и общо 1100 минути.

Шест мача преди началото на плейофите в МЛС Интер Маями има сериозен шанс да завърши на първо място и да спечели редовния сезон, тъй като има 10 точки аванс пред преследвачите си ФК Синсинати и Лос Анджелис Галакси. В следващия си двубой „чаплите“ гостуват на Атланта Юнайтед на 19 септември от 2:30 часа сутринта българско време.