Голямата звезда на Барселона Лионел Меси заяви, че той няма за фиксидея да бъде обявен за най-добрия футболист в историята, но въпреки е убеден, че заедно със съотборниците си още дълги години ще продължава да печели титли.

"Това е най-добрият отбор на Барселона, в който някога съм играл. Много от футболистите са същите, както и преди няколко години, но вече сме по-зрели и с повече опит. Имаме и най-добрия треньор, защото Гуардиола е толкова лоялен към Барселона. Той винаги прави това, което е добро за клуба, а не за себе си. Това е резултат от дълга и услилена работа с играчите в академията, както и правилен подбор на футболистите в състава. Всички тези титли, които печелим, са напълно заслужени и не мисля, че в продължение на много години напред ще видите този отбор да се срине”, сподели Меси няколко дни преди големия финал в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед.

“За мен Шампионската лига е най-голямото състезание, в което можеш да участваш, заедно със Световното първенство. Голяма привилегия е да играеш на финала. Очаквам този мач с нетърпение. Сега имам повече опит, преминал съм през много ситуации и мога да взимам по-мъдри решения на терена. Знам какво мога и играя с голяма увереност. Идват ми странни идеи по време на мач, но съм достатъчно смел, за да опитам да ги реализирам. Не знам дали съм там, където са Пеле и Марадона. Това са големи футболисти, които са спечелили толкова много с националните си отбори - нещо, което на мен още ми липсва. Освен това е трудно да се сравняват толкова различни периоди във футбола. Нямам амбицията да чуя, че съм най-добрия в историята. Ако след 50 години бъда запомнен като важен играч в този фантастичен отбор на Барселона, ще съм много горд", допълни аржентинецът.

Финалът в Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед е в събота от 21:45 часа българско време на “Уембли” в Лондон. /БЛИЦ