Барселона победи Атлетико (Мадрид) с минималното 1:0 на "Камп Ноу" в първия им мач от 1/4-финалите за Купата на Краля. В герой за каталунците се превърна обичайният заподозрян Лионел Меси (85), който първо пропусна от дузпа, а при добавката не сгреши и донесе победата на домакините.

Каталунците очаквано доминираха още от самото начало и владееха продължително топката, а пропуски през първата част направиха Неймар, Лионел Меси и Луис Суарес, който имаше най-чистото положение за гол в 36-ата минута, когато от близка дистанция шутира над вратата. Арда Туран и Антоан Гризман от гостите застрашиха най-сериозно пазената от Марк-Андре тер Щеген врата, но и техният мерник не бе достатъчно точен.

След почивката домакините продължиха да търсят гола по-настоятелно, докато „дюшекчиите” се бяха прибрали плътно в защита и рядко дори организираха контраатаки. Нови пропуски за каталунците направиха Неймар и Андрес Иниеста, а в 83-ата минута Барса получи дузпа, отсъдена за нарушение на Хуанфран срещу Серхио Бускетс. След разправиите и протестите за нарушението две минути по-късно Лионел Меси пропусна от бялата точка, но при добавката веднага се поправи и реализира за 1:0. Този резултат остана непроменен и до последния съдийски сигнал.

Реваншът на „Висенте Калдерон” е след седмица на 28 януари (сряда) от 22:00 часа българско време.

В друга среща от този етап на надпреварата Малага и Атлетик (Билбао) завършиха 0:0 и оставиха интригата за реванша на "Сан Мамес".

Барселона – Атлетико (Мадрид) 1:0
1:0 Лионел Меси (85)
0.9zLeoMessi.jpg