Звездата на Барселона и националния отбор на Аржентина Лионел Меси влезе в историята на световния футбол. Нападателят стана първият футболист, който взима "Златната топка" за четвърти път. Любопитното е това, че Меси го прави за четвърта поредна година. Негови подгласници останаха Кристиано Роналдо и Андрес Иниеста.
 
Това е третият случай, в който 25-годишният аржентинец взима обединената награна на ФИФА и сп. “Франс футбол”, която се връчва след гласуване на селекционерите и капитаните на националните отбори в света и кореспондентите на френското спортно издание. Меси спечели и последния случай, в който “Златната топка” се връчваше само от “Франс футбол”.
 
Нито един играч в историята на футбола не е печелил “Златната топка” 4 пъти в кариерата си. До момента Меси делеше първата позиция с Йохан Кройф, Мишел Платини и Марко ван Бастен с по три приза. Единствено Платини е взимал “Златната топка” в три поредни години. Сега Меси спечели наградата в четири последователни години.
 
В наградата за най-добър футболист на годината, която се връчваше от ФИФА преди обединението със “Златката топка”, само двама играчи бяха печелили трофея по три пъти – Зинедин Зидан (Франция) и Роналдо (Бразилия). Техните награди обаче не са в поредни години.

ВСИЧКИ НОСИТЕЛИ НА "ЗЛАТНАТА ТОПКА" -
ТУК

ВИЗИТКА НА ЛИОНЕЛ МЕСИ - ТУК