Голмайсторът на Барселона Лионел Меси разкри, че се замисля дали иска да се завърне в родината си и един ден да играе за Нюелс Олд Бойс, както отдавна си мечтае.

„Много пъти съм казвал, че мечтая да играя в Нюел Олд Бойс. Сега обаче имам съмнения в страната. Искам децата ми да растат на сигурно място. Наистина е грозно да виждам какви неща стават в Аржентина. Излизаш на улицата, там могат да те оберат, могат и да те убият”, сподели Меси пред TyC Sport.

„Трябва да се подобрим, ако искаме да се борим за световната купа. Сега по-добри отбори от Аржентина са Бразилия, Германия, Франция и Испания. Мисля, че имаме време да израснем”, коментира нападателят шансовете на Аржентина за спечелването на световното титла на Мондиал 2018 в Русия.

Меси е наясно, че не е нужно да играе във всички срещи на Барселона до края на сезона. “Да, знам, че сезонът е дълъг. Има и по-трудни моменти, защото годините си минават и тялото се променя. Разбирам, че понякога е по-добре да не играя”, каза още аржентинската звезда на световния футбол.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН