Голмайсторът на Барслона Лионел Меси не спира да подобрява рекорди с екипа на катлунците. През уикенда той вкара едно от попаденията за успеха на Барса при визитата на Америя с 2:0 в среща от седмия кръг на Примера дивисион. Така аржентинецът счупи нови два рекорда, които бяха притежание на легенди на Реал (Мадрид).

Меси изпревари легендарния нападател на „кралския клуб” Раул Гонзалес по брой отбелязани попадения в Испания. 26-годишния аржентинец има 324 гола в 388 мача за каталунците, докато настоящият нападател на катарския Ал Сад е вкарал 323 попадения в 741 срещи.

Освен това Меси задмина и друга легенда на „белия балет” Уго Санчес за най-много реализирани голове при гостувания. Бившият мексикански нападател на Реал (Мадрид) и настоящ треньор на Пачука има 99 гола далеч от "Сантяго Бернабеу", докато Меси вече достигна 100 попадения извън „Камп Ноу”.

Аржентинецът се контузи в мача срещу Алмерия, но след направени допълнителни медицински прегледи от лекарския щаб на каталунците обявиха, че Меси има мускулно разтежение на десния крак и ще отсъства от терените между 2 и 3 седмици.