Шведският шампион Малмьо загуби домакинството си срещу Металист (Харков) с 1:4 в среща от третия кръг на Група “G” в Лига Европа. Домакините играха повече от час с човек повече, но въпреки това паднаха катастрофално.

Украинският тим се озова в ролята на догонващ в резултата още в 22-ата минута, в която Хамад откри за домакините, но отговори на предизвикателството само 10 минути по-късно и изравни чрез Кристалдо. Голмайсторът за гостите обаче бе изгонен едва пет минути, след като изравни и така остави своите с човек по-малко на игрището. Въпреки това, в самия край на първата част Фининьо направи пълен обрат, разписвайки се за 1:2. След почивката домакините се опитаха на свой ред да обърнат нещата, но в 58-ата минута Ласерда Едмар вкара трети гол за гостите, а в 73-ата Марко Девич оформи крайното 1:4.

В другия мач от групата АЗ Алкмаар и Аустрия (Виена) завършиха 2:2 в истинско голово шоу. Гостите дръпнаха с две попадения до почивката, след като първо Марселис си вкара автогол, а после Горгон удвои аванса на австрийците, но в заключителните минути домакините успяха да изравнят. Те сториха това само за четири минути, като първо Хлинка върна жеста и си вкара автогол в 80-ата минута, а в 83-ата Вернболум донесе точката на АЗ.

След мачовете от кръга Металист събра 7 точки и изпревари с две доскорошния лидер АЗ Алкмаар. Аустрия (Виена) е с 4 пункта, а Малмьо на дъното без актив.

Група “G”
1_12.jpgМалмьо – Металист (Харков) 1:4metalist.jpg
1:0 Жилоан Хамад (22), 1:1 Кристалдо (32), 1:2 Фининьо (45+1), 1:3 Едмар (57), 1:4 Марко Девич (73)

Малмьо
, “Сведбанк Стадион”
Съдия: Фърат Айдънуш (Турция)

 
az.jpgАЗ Алкмаар – Аустрия (Виена) 2:21_13.jpg
0:1 Марселис (19-автогол), 0:2 Александър Горгон (29), 1:2 Петер Хлинка (80-авт.), 2:2 Понтус Вернблум (83)

Алкмаар
, “АФАС Стадион”
Съдия: Александру Дан Тудор