Бившият футболист на Реал (Мадрид) Кристоф Метцелдер обясни кратко и ясно какво представлява Реал (Мадрид). Защитникът разясни причината за продажбата на Анхел ди Мария и защо Кристиано Роналдо е един от футболистите, които са недосегаеми.

"Част от стратегията на Реал (Мадрид) е да привлича нови звезди. Ръководството не може да си позволи да не сключи голяма сделка през лятото.

В момента тимът е изграден от много силни футболисти, а продължават да правят трансфери за ключови позиции. Кристиано Роналдо, заедно с още няколко испански национали, са недосегаеми. Всички други са заменими.

Ако някой играч направи име по време на някой от силните турнири, той веднага е апетитна хапка за Реал (Мадрид). Говорим за глобална марка, което има значение повече от футбола.

Анхел ди Мариа просто не постигна успех за тази марка. Но ако попитате всички футболисти в тима, със сигурност те ще заявят, че не е трябвало да бъде продаван. Същата бе ситуацията с Мезут Йозил миналата година. За Кроос щеше да бъде по-добре, ако Алонсо бе останал. Сега хората ще започнат да правят сравнения между двамата. Тони трябва да използва факта, че Мадрид предпочита повече стабилност, отколкото впечатляване на феновете", обясни бившият национал на Германия.

Както е известно, Алонсо премина в Байерн, а Ди Мариа в Манчестър Юнайтед.