Нападателят на Суонси Мичу обяви, че иска да остане в Англия и да направи кариера във Висшата лига, тъй като това е най-силното първенство. През изминалия сезон той вкара 22 гола, след като бе привлечен в тима от Райо Валекано.

“Висшата лига е страхотно първенство, което сериозно превъзхожда испанската Примера дивисион. Говоря не само за играта, но и за структурата, конкуренцията, атмосферата, феновете – всички компоненти. В Англия отборите могат да се конкурират. Всеки може да купи всеки играч, докато в Испания само Барса и Реал диктуват събитията на пазара. Това превръща Испания в износител на много качествени играчи на достъпни цени. Вижте примерите с Хуан Мата, Санти Касорла, Давид Силва, много са”, коментира нападателят.

Според него другото предимство на Висшата лига е голямата конкуренция между отборите.

“Тук всеки може да победи всеки, дори и като гост. В Испания е невъзможно да очакваш успехи на малките отбори на "Камп Ноу" или "Сантиаго Бернабеу". Освен това тук и феновете подкрепят отбора навсякъде. Всичко е планирано и организирано още от началото на сезона", завърши Мичу.