Манчестър Юнайтед е аут от Купата на лигата в Англия! "Червените дяволи" бяха елиминирани от Мидълзбро с 3:1 след дузпи в мач от осминафиналите на турнира. Редовното време и продълженията завършиха 0:0. При изтрелите от "бялата точка" пропуснаха Уейн Рууни, Майкъл Карик и Ашли Йънг от домакините. Само Андреас Перейра вкара своята дузпа.

От гостите пропусна Дейвид Нюджънт, но пропускът му не се оказа фатален. След точни изстрели на Грант Ледбитър, Стюърт Даунинг и Бен Гибсън сензацията стана факт и в следващата фаза на турнира продължи Мидълзбро.

Първото положение за гол се откри пред Френд от гостите в 17-ата минута. Той беше оставен непокрит на метри от вратата на Юнайтед, но пропусна да накаже Ромеро.

В 41-ата минута същият Френд предотврати гол в собствената мрежа, след като блокира удар на Фелаини, който бе намерен от Перейра на задната греда. Минута след това стражът на Юнайтед се намеси страхотно, след като спаси брилянтен удар с левия крак на Даунинг.  През второто полувреме в игра за домакините се появи Уейн Рууни, което веднага увеличи натиска към вратата на Боро.

В 70-ата минута “червените дяволи” имаха претенции за дузпа заради игра на Аяла с ръка в наказателното поле, но реферът ги подмина. Секунди преди края на редовното време Лингард разтресе гредата. После Ромеро пък направи две страхотни спасявания след удари на Ледбитър и Кике и докара нещата до продължения. В крайна сметка се стигна до дузпи.

При дузпите Рууни, Карик и Йънг изпуснаха за Юнайтед, като ударите на Уейн и на Ашли бяха избити от Мелиас. Нюджънт от Боро пък би високо над вратата.

При дузпите:
0:1 Ледбитър (вкарва)
0:1 Руни (изпуска)
0:1 Нюджънт (изпуска)
1:1 Перейра (вкарва)
1:2 Даунинг (вкарва)
1:2 Карик (изпуска)
1:3 Гибсън (вкарва)
1:3 Йънг (изпуска)

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Дармиан, Смолинг, Блинд, Рохо (61 - Йънг), Карик, Фелаини, Перейра, Лингард, Уилсън (46 - Рууни), Депай (71 - Марсиал)

Мидълзбро:
Мелиас, Калас, Аяла, Гибсън, Френд, Нсуе, Ледбитър, Стивънс, Даунинг, Де Пеня (78 - Зукулини), Кике (84 - Нъджънт)


Веднага след мача на "Олд Трафорд" се тегли и жребият за следващата фаза. Най-интересната двойка е Саутхемптън - Ливърпул.
Ето и останалите съперници:

Мидълзбро – Евертън
Сток Сити – Шефилд Уензди
Манчестър Сити – Хъл Сити

 Тези мачове ще се играят в последната седмица на месец ноември.