Лидерът в класирането на Чемпиъншип Мидълзбро спря серията на Брайтън от 21 поредни мача без загуба от началото на сезона, след като в среща от 22 кръг се наложи с 3:0 като гост.

На трибуните на стадиона в Брайтън беше Жозе Моуриньо, който беше дошъл да подкрепи мениджъра на Мидълзбро Айтор Каранка, с когото работеха заедно в Реал (Мадрид).

Гол с глава на Кике даде аванс на гостите още в 4-ата минута. Минута преди почивката Алберт Адома удвои с глава.  Кристиян Стуани сложи край на спора в 62-ата, като също беше точен с глава.

По този начин Мидълзбро спечели пето поредно гостуване на Брайтън, докато „чайките“ нямат победа над Боро вече четвърти пореден мач.

Поражението в днешния мач означава, че тимът на Крис Хютън не успя да запише най-добър старт без загуба в английската втора дивизия след края на Втората световна война. Брайтън дели първото място в класацията с Уест Хям, който също започна с 21 мача без поражения през сезон 1990/91.

С победата си днес Мидълзбро вече е еднолично на първо място в класирането на Чемпиъншип с 46 точки, на при пред Брайтън. Дарби Каунти и Хъл Сити могат да задминат „чайките“, ако по-късно днес спечелят гостуванията си съответно срещу Ипсуич и Родъръм.