Гарет Саутгейт бе уволнен от Мидълзбро миналата нощ, само час след победата на неговия отбор с 2:0 срещу Дарби Каунти в мач от поредния кръг на Чемпиъншип. Според английските медии чашата на търпението на клубния бос Стив Гибсън преляла заради рехавата публика на "Ривърсайд" и отбелязания антирекорд за зрителски интерес. Едва 17 459 запалянковци дойдоха да гледат мача, което е най-слабата посещаемост в историята на среща от вътрешното първенство, играна на този стадион.

"Това бе най-трудното решение, което съм взимал в моята кариера като президент на клуба. Гарет даде много на Мидълзбро като капитан, но се оказа в тежка ситуация като мениджър. Назначих Саутгейт на поста в много неблагоприятна ситуация за него. Той е добър човек и притежава всички качества, нужни на един мениджър. Сега обаче е подходящото време за промяна и тази рокада трябваше да бъде направена. Гарет винаги ще бъде добре дошъл в нашия клуб. Английският футбол се нуждае от хора като него и съм уверен, че работата му при нас ще му бъде от полза", заяви Гибсън.

Гарет Саутгейт не успя да спаси тима от изпадане миналия сезон и имаше ултиматум до Коледа да стабилизира положението на отбора. Домакинските загуби от Уест Бромич, Лестър и Уотфорд в началото на настоящия сезон обаче си казаха думата.

Фаворит на английската преса за наследник на Гарет Саутгейт е Кевин Кийгън./БЛИЦ