Българският национал Николай Михайлов и съотборниците му в Твенте завършиха 1:1 при гостуването на Фулъм в мач от Група "К" на турнира Лига Европа.

Англичаните откриха резултата в 19-ата минута чрез Андрю Джонсън. Люк де Йонг изравни в 41-ата, а през втората част до нов гол не се стигна. На няколко пъти домакините бяха близо до отбелязване на попадение, но Михайлов ги отчая с отличните си намеси.

Двубоят на "Крейвън Котидж" започна с удар на Ола Джон от Твенте в 9-ата минута, но ветеранът Марк Шварцер спаси. В 14-ата се разви първата опасност пред Михайлов. Българският страж отрази изстрел на Клинтън Демпси. Пет минути след това обаче на национала ни се наложи да вади топката от мрежата си. Съотборникът му Дуайт Тиендали сгафи сериозно, подарявайки топката на Андрю Джонсън. Нападателят на домакините отигра майсторски и с техничен удар прехвърли Михайлов, кълбото се отби в лявата греда, след което премина голлинията - 1:0.

В 32-ата минута снажният нападател на Твенте Люк де Йонг нанесе удар с глава, но право в ръцете на Шварцер, а в 39-ата австралийският страж отново трябваше да се намесва. В 41-ата обаче 38-годишният страж на Фулъм най-после бе наказан. Де Йонг се разписа с глава за 1:1, след като засече центриране на Роберто Росалес.

Малко след началото на второто полувреме Клинт Демпси пропусна да даде преднина на домакините. Секунди след това Михайлов внимаваше и излезе, за да пресече пас към Анди Джонсън. Последният за малко да вкара в 57-ата минута, но българинът демонстрира отличен рефлекс и не му позволи да го преодолее.

В 63-ата минута Михайлов отново спаси удар към вратата си, този път отправен от Клинт Демпси. Шест минути след това Стив Сидуел стреля неточно, а до края на мача избраниците на Мартин Йол продължиха да доминират.

В другата среща от групата Висла (Краков) падна у дома с 1:3 от Одензе. За шампиона на Полша не игра българският национал Цветан Генков, който лекува контузия. 
 
Фулъм – Твенте 1:1
1:0 Андрю Джонсън (19), 1:1 Люк де Йонг (41)

Висла (Краков) – Одензе 1:3
0:1 Андреас Йохансон (36), 1:1 Андраж Кирм (54), 1:2 Петер Утака (80), 1:3 Расмус Йенсен (90+2)