Българските национали Николай Михайлов и Станислав Манолев записаха победи с тимовете си в Холандия. Ники Михайлов пази цял мач на вратата на Твенте при домакинската победа с 1:0 над Витес, а Станислав Манолев бе титуляр и игра през всичките 90 минути при успеха на неговия ПСВ Айндховен като гост на АЗ Алкмаар с 4:0 в срещи от 23-ия кръг на Ередивизи.

Единственото и победно попадение за победата на Твенте вкара Насер Чадли в 39-ата минута, а 22-годишният Михайлов спаси общо шест удара, които попаднаха в очертанията на пазената от него врата. Юношата на Левски успя и да спаси победата за тима си в самия край на мача, когато отрази два опасни удара. Михайлов първо спаси изстрел в 87-ата минута на противников нападател, а след това в добавеното време изби в корнер шут от 16 метра, който отиваше в долния десен ъгъл на вратата му.

Победата за тима на ПСВ Айндховен, за който Станислав Манолев игра цял мач, бе изкована след голове на Маркус Берг на два пъти в 9-ата и 77-ата минути и Балаш Джуджак също с две попадения в 30-ата и 66-ата минути.

След победите си ПСВ и Твенте останаха на върха в Ередивизи с актив от по 50 точки, но „филипсите” са лидери във временното класиране заради по-добрата си голова разлика. /БЛИЦ