Ветеранът Филипо Индзаги не бе картотекиран от Милан за мачовете от груповата фаза на Шампионската лига. Треньорът на гранда Масимилиано Алегри е преценил, че 38 годишният нападател, който лекува тека контузия, все още не е възстановен.

Според информации от местните медии Пипо е бесен от развоя на събитията. Той е вторият най-добър реализатор в историята на европейските клубни турнири със 70 гола (46 от тях в Шампионската лига) и отстъпва само на испанската легенда Раул, който има 73 попадения. Индзаги имал желанието да продължи да се доказва на европейската сцена.

Той ще трябва да се бори с конкуренцията на Пато, Робиньо, Златан Ибрахимович и Антонио Касано след като се излекува напълно.

В Шампионската лига Милан е в една група с Барселона, БАТЕ Борисов и Виктория (Пилзен).

Съставът на Милан: Игнацио Абате, Кристиан Абиати, Масимо Амброзини, Марко Амелия, Лука Антонини, Алберто Акуилани, Кевин-Принс Боатенг, Даниеле Бонера, Антонио Касано, Тиаго Силва, Де Шилио, Робиньо, Урби Емануелсон, Дженаро Гатузо, Златан Ибрахимович, Филип Мексес, Алесандро Неста, Антонио Ночерино, Алешандре Пато, Тайе Тайво, Марк ван Бомел, Марио Йепес, Джанлука Дзамброта, Кларънс Зеедорф, Флавио Рома.