Милан стартира 2011 година с победа - 2:1 срещу Ал Ахли в Дубай в контрола. “Росонерите” са на подготовка преди подновяването на Серия "А" в четвъртък. Кларънс Зеедроф вкара първия гол в 37-ата минута, а младият нападател Джакомо Берета удвои в 73-ата минута. Капитанът на домакините Хасан оформи крайния резултат в 86-ата минута.

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри заложи на два различни състава в двете полувремена, като дебют записа новото попълнение Антонио Касано. Именно младият бразилец изведе Зеедорф за първия гол, а след това пропусна отлична възможност да удвои.

През втората част в игра се появиха Златан Ибрахимович и Робиньо, като бразилецът асистира на Берета за 2:0. Десет минути преди края Робиньо при опит да спре топка се удари в една от камерите и напусна терена принудително, като все още не се знае колко е сериозна травмата му. Четири минути преди края Хасан с удар от 20 метра намали на 1:2. В последните секунди Ибрахимович и треньорът на Ал Ахли Дейвид О'Лиъри се сдърпаха заради остро влизане на шведа. Наложи се звездата на арабите Фабио Канаваро и останалите играчи на Милан да спират шведа, който искаше обяснение за обидите към него от бившия мениджър на Лийдс и Астън Вила./БЛИЦ