Италианският гранд Милан стартира новия сезон с 4:0 у дома над новака Лече. На почивката между двете полувремена Милан представи на феновете си и най-новата придобивка – Златан Ибрахимович, който заяви, че иска да спечели всичко с екипа на седемкратния шампион на Европа. Още от самото начало Милан натисна своя съперник. Първо вратарят на Лече спаси бомбен шут на Тиаго Силва, а малко по-късно Пато не успя да уцели вратата от чиста позиция. В 15-ата минута Алешандре Пато вкара първия гол в мача. Той бе изведен от капитана Амброзини отдясно на наказателното поле и с хубав удар по диагонала с десния крак вкара за 1:0. След няколко добри атаки и пропуски на “росонерите” се стигна до 23-ата минута, когато Милан вкара втори гол. Тиаго Силва се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Лече при центриране от ъглов удар и изрита топка във вратата.

Последваха още силни минути за Милан и трети гол в 29-ата минута. Роналдиньо изведе Пато зад защитата с хитър пас, а младокът преодоля вратаря на Лече и технично вкара на празна врата за 3:0. До края на полувремето Милан изпусна още поне 5 чисти положения, като с пропуски се отличиха Бориело, Пато и Амброзини, а Кларънс Зеедорф изпусна най-чистото положение в мача, след като не успя да уцели вратата от няколко метра след пас на Пирло.

През второто полувреме Милан намали оборотите и по-рядко поглеждаше към противниковата врата. Едва в 64-ата минута “росонерите” бяха близо до нов гол, след като Роналдиньо изведе резервата Индзаги по перфектен начин, а той прехвърли вратаря, но за негово съжаление топката срещна дясната греда. В 78-ата минута Пипо Индзаги засече с едно докосване остър пас на Бонера, но късметът отново му изневери. Три минути преди края на мача Роналдиньо не успя да преодолее Росати от чиста позиция, но в последната минута това направи Пипо Индзаги, който получи топката от Боатенг и разстреля Росати за крайното 4:0./БЛИЦ