Вицешампионът на Италия Милан подготвя оферта за нападателя на Манчестър Сити Марио Балотели, съобщава авторитетното футболно издание Goal.com.

Босовете на „росонерите” смятат да привлекат нов голаджия, след като бъдат финализирани продажбите на бразилците Алешандро Пато и Робиньо в родината им.

Трансферът на Пато в Коринтианс е въпрос на дни, след като от Милан са приели офертата на бразилците в размер на 15 милиона евро. Името на Робиньо пък също е спрягано за трансфер в различни бразилски тимове, но на този етап няма нищо конкретно. Желанието на самия играч обаче е да се прибере в родината си, за да бъде по-близо до своето семейство, а това несъмнено ще доведе до негов трансфер.

От Манчестър Сити са поставили цена от 20 милиона паунда за Балотели, който е известен с невъздържаното си поведение на терена и извън него, заради което често е глобяван.

"Ситуацията с Балотели е достигнала точка, в която както играчът, така и клубът, предпочитат взаимоотношенията им да приключат възможно най-скоро. Марио вече е казал на своите представители, че е готов да напусне "Етихад Стейдиъм". Той просто чака обаждане от Италия", коментира пред Goal.com източник, близък до Балотели.

Самият Балотели е готов да намали заплатата си, ако се стигне до трансфер в Серия „А”. Евентуално преминаване в Милан ще донесе на 22-годишния нападател омраза от феновете на Интер, където той игра от 2006 до 2010 година.