Един от известните ни физиотерапевти - Илиан Баланов, е поканен на стаж във футболните колоси Милан и Ювентус. Преди два месеца той бе в Италия за ежегодния конгрес на италианската асоциация на масажистите. Тогава над 100 души са кандидатствали за стаж при светилото Джулиано Черули в Перуджа и Баланов е бил след десетимата избрани, съобщава “24 часа”.
 
От години Черули работи с Ювентус и всички нови попълнения минават медицински изследвания при него. Той оперира и двете колена на френската звезда Давид Трезеге.
 
Малко преди да получи одобрението от щаба на Черули, Баланов е бил поканен в легендарния медицински и изследователски център на Милан - “Милан Лаб”. Междувременно е приет за член на италианската асоциация на спортните масажисти.
 
“Още не съм решил, но най-вероятно ще посетя и двете места. Да се докоснеш до такива корифеи, е безценен опит”, сподели Баланов. Той е бил в щабовете на националните ни отбори по биатлон, шорттрек, джудо и ориентиране. Освен това е работил с футболисти, волейболисти, баскетболисти и лекоатлети./БЛИЦ