Милан взе трудна домакинска победа срещу Торино с 1:0 в мач от 27-ия кръг на Серия "А". Единственият гол бе дело на Лука Антонели, а гостите не успяха да запишат победа срещу "росонерите" в седемнайсти пореден мач.

По-чистите положения бяха за Милан, но "биковете" демонстрираха, че също търсят победата.

Домакините имаха превес в началото, но Торино първи достигна до опасност в 13-ата минута, когато Джанлиуджи Донарума трябваше да се намесва решително при пробив на Чиро Имобиле отдясно.

Милан пък удари греда в 26-ата минута.

„Биковете” веднага отговориха с бърза контраатака на Чиро Имобиле, който обаче не успя да намери топката и изкара в аут.

Андреа Падели пък спаси опасен фалцов удар на Джаком Бонавентура в 35-ата минута.

В 45-ата минута Милан все пак поведе. След центриране от корнер и разбъркване, Лука Антонели от границата на наказателното поле матира Падели за 1:0.

През втората част влезлият като резерва Бонавентура имаше прекрасна възможност да удвои в 58-ата минута. При бърза контраатака за Милан, Бака разтегли наляво. Бонавентура нахлу в наказателно поле и опита техничен удар по диагонала, но изкара в аут.

В 61-ата минута Бака отбеляза след центриране от корнер, но голът бе отменен заради засада.

В 72-ата Торино бе близо до изравняване, след като Чиро Имобиле отправи изненадващ изстрел в десния ъгъл от около 30 метра. Донарума обаче изби в корнер.

До края на мача Милан прие играта и остави гостите да атакуват. Те обаче не стигнаха до сериозни положения и в крайна сметка трите точки останаха в Милано.

"Росонерите" са 6-и с 47 точки, докато Торино е 11-и с 32.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!