Валенсия загуби у дома от Милан с 1:2 в среща от приятелския турнир "Интернешънъл Чемпиънс Къп" на стадион "Местая". Това беше първа контрола за "росонерите" от началото на лятната им подготовка. Двубоят се явяваше откриващ на турнира, в който участват общо осем тима, сред които Челси, Ювентус, ЛА Галакси, Реал (Мадрид) и Евертън. Надпреварата ще продължи по същество на терените в САЩ след 31 юли.

След началния домакински натиск „росонерите” взеха инициативата и получихаправо да изпълнят дузпа в 20-ата минута. Нарушението беше отсъдено срещу стража на Валенсия Гуаита, който фаулира Поли в наказателното поле. Робиньо обаче пропусна от бялата точка. Малко след това Робиньо (22) се реваншира и вкара за 0:1. Две минути по-късно бразилецът беше принудително заменен заради контузия, а на негово място в игра се появи Урби Емануелсон. Милан продължи да доминира и Найджъл Де Йонг (37) с удар от далеч се разписа за 0:2.

След почивката „прилепите” натиснаха и стигнаха до гол, дело на Дани Парехо (53) за 1:2. Напрежението пред вратата на Милан се засили в края, но пропуски от домакините направиха Феде, Фегули, Жоао Перейра и Джонатан Виера и резултатът остана непроменен.

Стартови състави:

Валенсия: Гуаита, Жоао, Рами, Рикардо Коща, Матийо, Хави Фуего, Дани Парехо, Фегули, Евер, Жонас, Алкасер

Милан: Абиати, Антонини, Бонера, Мексес, Констант, Ночерино, Де Йонг, Поли, Робиньо, Боатенг, Петаня