Милан победи коравия тим на Катания с 3:1 като гост в изтеглен мач от 15-ия кръг на Серия “А”. Треньорът на “росонерите” Масимилиано Алегри заложи на почти същия стартов състав като онзи, който победи шампиона Ювентус с 1:0 в дербито преди по-малко от седмица. Ачерби замени Марио Йепес в центъра на отбраната, като Робиньо отново бе предпочетен пред Пацини в ролята на централен нападател.

Мачът започна кошмарно за Милан, който получи гол още в 11-ата минута. Никола Легроталие засече центриране от корнер на Франческо Лоди и с глава простреля вратаря Марко Амелиа за 1:0. До почивката пасивната игра на гостите продължи. Обратът на “Анджело Масимино” настъпи в 49-ата минута, когато Бариентос изрита грубо Ночерино и заслужено получи втори жълт картон. С човек повече Милан се вдигна на щурм и само четири минути по-късно изравни.

Де Шилио направи отличен пробив во дясното крило, а центрирането му бе отклонено от съобразителния Робиньо към непокрития Стефан ел Шаарави. Младокът чукна топката в мрежата за 1:1, а съдията призна гола въпреки че голмайсторът беше в засада. В 56-ата отново вездесъщият Ел Шаарави намери Кевин-Принс Боатенг пред наказателното, а тъмнокожият халф със силен шут изведе гостите напред – 1:2. Това беше първи гол за ганаеца от началото на сезона.

“Росонерите” пропуснаха няколко положения за още голове, а Рикардо Монтоливо разтресе гредата след меле пред Андухар. В добавеното време на мача Боатенг бе изгонен с директен червен картон за груб фаул. До края остана време за Ел Шаарави да нахлуе в пеналта и технично да се разпише за 1:3. По този начин Милан взе солидна глътка въздух след провалите в последно време. Само за седмица грандът победи Андерлехт в Шампионската лига, конкурента Ювентус и Катания за първенство.