Милан успя да победи Лацио с 3:1 и се класира на 1/2-финал за Купата на Италия. В сблъсъка за място на финала "росонерите" ще имат за съперник не кого да е, а водача във временното класиране на Серия "А" Ювентус, елиминирал Болоня с 2:1 след продължения.

При гостуването на "Сан Сиро" "орлите" откриха резултата още в 5-ата минута. 30-годишният Джибрил Сисе се възползва от центриране на Алваро Гонзалес, измъкна се между централните бранители на Милан и прати топката в мрежата на Марко Амелиа - 0:1.

Избраниците на Масимилиано Алегри се хвърлиха в атака в опитите си да изравнят резултата. В рамките само на 3 минути "росонерите" вкараха 2 гола и обърнаха развоя на срещата. Първо в 15-ата Робиньо изравни със свиреп шут, пращайки топката под гредата, а в 18-ата ветеранът Кларънс Зеедорф доведе нещата до 2:1. 35-годишният холандец получи триково подаване от Антонио Ночерино, финтира Андре Диас и с бомбен изстрел опъна мрежата на Федерико Маркети.

В 84-ата минута появилият се на смяна Златан Ибрахимович оформи крайното 3:1. Урби Емануелсон дриблира покрай двама играчи на Лацио и изведе шведа абсолютно сам срещу Маркети и за Ибра не беше проблем да реализира.

Спорът за място на финала между Милан и Ювентус ще бъде в два сблъсъка. Първият е на 8 февруари в Торино, а реваншът на 21 март в Милано. Другият 1/2-финал за Купата на Италия противопоставя Сиена и Наполи.