На специална пресконференция в поликлиниката на Милано ръководството на Милан потвърди, че Антонио Касано е претърпял исхемичен мозъчен удар. Такива бяха и информациите от италианските медии в дните, след като нападателят на “росонерите” бе приет в лечебното заведение.
 
“Антонио Касано е претърпял исхемичен мозъчен удар. Направените 72-часови изследвания показаха, че той е причинен от наличието на проблем в сърдечната преграда, който може да бъде засечен само със специализирана апаратура. Навременното прилагане на лечение е допринесло за бързото възстановяване на Касано. В близките дни играчът ще претърпи сърдечна операция. Не можем да се ангажираме с прогноза, кога той ще се възстанови. Най-вероятно след няколко месеца. Милан благодари на хората от поликниката за проявения от тях професионализъм”, обявиха “росонерите”.
 
“Антонио е силно момче и вече се чувства много по-добре. В началото бях много притеснен. Не съм лекар и не мога да прогнозирам, кога ще се възстанови. Ще трябва да изчакаме няколко месеца след сърдечната операция. След това ще трябва да получи разрешение за игра от футболната федерация. Кариерата му не е застрашена. Трябва да се изчакат тези нялколко месеца, може и година. Касано е в добро настроение. Липсва му футбола. Казах му да не се притеснява, ние ще му пазим мястото в отбора”, заяви изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани./БЛИЦ