Милан се наложи убедително с 3:0 над Наполи и излезе на пет точки пред втория в класирането в Серия “А” Интер.

След по-скучно първо полувреме, вторите 45 минути предложиха много емоции за феновете на „Сан Сиро”. След почивката Милан стартира ударно и пропусна две добри възможности да открие резултата. В 49-ата минута обаче Салватори Ароника направи услуга на домакините и игра с ръка в собственото си наказателно поле, за да предостави шанс на „росонерите” да поведат от дузпа. Златан Ибрахимович с мощно изпълнение направи 1:0.

Последваха и минутите на бразилските звезди на Милан, като Пато и Робиньо пропуснаха по няколко положения, отразени и от иначе почти безгрешния Морган Де Санктис. В крайна сметка резервата на Робиньо Кевин-Принс Боатенг получи отличен пас от Пато и от границата на вратарското поле покачи на 2:0 в 77-ата минута.

Само две минути по-късно Пато реши всичко в мача, като се измъкна от защитата на Наполи и с елегантен прехвърлящ удар не остави шанс на Де Санктис.

Така Милан взе напълно заслужен успех в последния мач от 27-ия кръг на Серия “А” и събра 58 точки в своя актив. Наполи остава на третата позиция с 52 точки./БЛИЦ