Милан разби с 3:0 като гост Ювентус в дербито от 19-ия кръг на Серия "А". В герой за "росонерите" се превърна Роналдиньо, който отбеляза две попадения през втората част (71, 88), след като Алесандро Неста бе открил в 29-ата минута с третия си гол за сезона.

По този начин момчетата на Леонардо демонстрираха, че са конкурент номер едно на шампиона Интер за Скудетото. "Червено-черните" вече имат 37 точки и мач по-малко, докато "нерадзурите" са с осем точки преднина.

Дербито бе под номер 202 в историята между двата тима, а гостите записаха общо 62-ия си успех и 45-ти в Серия "А". Победата е първа за "росонерите" през последните пет години срещу вечния съперник, а последната победа в Торино бе преди шест години.

"Бианконерите" останаха на трета позиция с актив от 33 точки заедно с отбора на Наполи.

Тифозите на Старата госпожа побесняха след втория гол във вратата на Александър Маннигер и започнаха да освиркват любимците си, като демонстративно ултрасите започнаха да напускат стадиона, запалвайки седалки в своя сектор.

В 29-ата минута след корнер на Андреа Пирло Фелипе Мело и Кристиан Поулсен сбъркаха и Неста на метър от голлинията откри. До края на първата част след грешка на Дженаро Гатузо Джорджо Киелини бе близо до изравняване, но Нелсон Дида спаси.

Втората част започна много активно за домакините, които в първите 90 секунди създадоха повече възможности от колкото за първите 45 минути. Дейвид Бекъм имаше отлична възможност да удвои, но стреля над вратата.

В 71-ата минута отново след корнер топката се оказа в мрежата на Юве. Този път Роналдиньо нанесе удар с глава на първата греда, който рикошира леко в резервата Де Челие за 0:2.

В 88-ата минута Роналдиньо направи резултата класически. Бразилецът бе оставен непокрит на задната греда след центриране на Бекъм без проблеми вкара шестия си гол за сезона в калчото от 17 мача.

Последните два пъти, когато Милан победи Ювентус в Торино в мач за първенство, триумфира с шампионската титла. Това се случи през 1999 година след победа с 2:0 и през 2004 година след успех с 3:1./БЛИЦ