Шампионът Милан отново излезе, макар и временно, начело в класирането на Серия "А". "Росонерите" победиха с 1:0 Киево като гост във Верона в мач от 32-ия кръг. Милан събра 67 точки и вече е с 2 пред конкурента си за титлата този сезон Ювентус. Попадението за тима на Масимилиано Алегри отбеляза още в 8-ата минута ганайският халф Съли Мунтари.

Още в 8-ата минута Мунтари откри резултата с мощен далечен шут с левия крак. До края на мача "росонерите" почти не застрашиха вратата на "летящите магаренца", но и домакините не успяха да стигнат до почетно попадение. В 24-ата минута бившият играч на Милан Алберто Палоски изпрати топката в мрежата зад Кристиан Абиати, но беше в засада и голът бе правилно отменен.

Киево продължаваше да напада и в 26-ата минута Сирил Теро се озова в отлична позиция, но бе блокиран и не успя да уцели вратата. Четири минути по-късно Серджо Пелисиер отправи неточен удар с глава. В 37-ата минута чудесен шанс за гол се откри пред Робиньо, но бразилската звезда на Милан стреля неточно. Три минути след това Абиати спаси удар на Пелисиер, а в първата минута на добавеното време на първата част халфът Лука Ригони пропусна чудесна възможност за 1:1, стреляйки на сантиметри встрани от вратата.

Пет минути след почивката веронци на два пъти в рамките на секунди бяха близо до изравнителен гол, но първо Абиати изби в корнер удар на Пелисиер, а веднага след това играч на Киево стреля над напречната греда. В 76-ата минута Златан Ибрахимович стреля в аут, а пет минути след това Неста игра с ръка в наказателното поле на Милан и това щеше да е дузпа за домакините, но Теро бе в засада и наказателен удар не бе отсъден./БЛИЦ