Милан се провали у дома и завърши 1:1 с Аталанта в мач от 26-ия кръг на италианската Серия "А". "Росонерите" поведоха рано-рано с гол на Рафаел Леао, но гостите изравниха от дузпа чрез Копмайерс.

Още в 3-ата минута Рафаел Леао направи страхотен пробив, влезе в наказателното поле и с хубав удар в далечния ъгъл направи резултата 1:0. Това бе първи негов гол за последните 5 месеца.

Гостите пропуснаха възможността да изравнят в 13-ата минута. Емил Холм си освободи пространство в наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл, но Майк Менян направи удивително спасяване. Топката стигна до Шарл Де Кетеларе, който стреля, но не уцели вратата.

В 39-ата минута Холм падна в наказателното поле и поиска дузпа. Първоначално нямаше индикация, че ще бъде отсъдена дузпа, но Даниеле Орсато прегледа ситуацията на ВАР и посочи бялата точка. Реферът видя нарушение на Жури срещу Холм при центрирането от корнер, като французинът вдигна крака си и закачи играча на Аталанта по рамото. Тюн Копмайерс изпълни 11-метровия наказателен удар и изравни за 1:1.

През втората част домакините от Милан наложиха натиск, но не достатъчно сериозен. В 61-ата минута Давиде Калабрия се озова очи в очи с вратаря, стреля, но Марко Карнезеки спаси. В 77-ата минута Рубен Лофтъс-Чийк стреля от границата на наказателното поле, но не уцели вратата. Десет минути преди края на мача Оливие Жиру стреля, но защитник изби от голлинията.

Така Милан във втори пореден мач не успя да победи и с 53 точки остава на третата позиция. Аталанта пък приключи с победната серия от 5 мача и остава на петата позиция с 46 точки, на 2 зад четвъртия Болоня.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!