Директорът на Милан Барбара Берлускони, която е дъщеря на боса на тима Силвио Берлускони, заяви, че политиката на клуба трябва да е насочена към развиване на собствените юноши.


"Клубът трябва да се фокусира върху развитието на своите собствени юноши, а не да търси постоянни покупки на големи имена, които струват много скъпо", обясни наследничката на президента пред вестник “Екип”.


"Трябва да се научим да изграждаме шампиони у дома. Стефан Ел Шаарави е чудесен пример за това. Ние продадохме Златан Ибрахимович, но Ел Шаарави е природно надарен играч, който ще върви все по-нагоре", каза още Барбара.


"Аз разбирам недоволството на феновете, но ние се опитваме да им обясним, че в момента следваме единствения възможен път. Ние извървяхме пътя до големите победи в Европа благодарение на друг бизнес-модел - лудо влюбен във футбола спонсор не жали средствата за който и да е играч. Сега ситуацията обаче е доста по-различна", допълни директорът.


"Иначе като цяло футболът се е запазил като бизнес, който изисква големи инвестиции, но все повече се оказва, че този бизнес живее на кредит. На национално ниво нещата не са по-различни", завърши хубавицата.