Алешандре Пато вкара две попадения за победата на Милан с 2:1 като гост на Сиена в мач от 1 кръг и по този начин даде победен старт на треньора Леонардо в Серия "А".

"Росонерите" имаха преблеми в предсезонната подготовка, когато имаха седем загуби в 8 мача, но попаденията на Пато в 29-ата и 48-ата минута осигуриха победата. Аблед Гезал бе изравнил за Сиена в 34-ата минута.

19-годишният Пато, който вкара 15 гола през миналия сезон, мислеше, че е открил резалтата в 22-ата минута, но се оказа, че е в засада при изпълнения от Роналдиньо фаул.

Той обаче не сбърка 7 минути по-късно, когато бе изведен от своя бразилски сънародник и прехвърли вратаря на Сиена Джанлука Курчи.

Преднината на Милан не се задържа дълго. Пет минути по-късно Марко Сторари успя да парира удара на Лукаш Яролим, но Гезал се разписа при добавката.

Почти веднага след почивката Пато върна преднината на Милан. Роналдиньо изведе Матио Фламини и французинът центрира към Пато, който не пропусна на празна врата.

Роналдиньо показа, че иска да запълни празнината оставена от Кака и придобиваше увереност с напредването на мача. В 68-ата минута с ножичен удар той принуди Курчи да избива топката над гредата./БЛИЦ