Милан победи Реал (Мадрид) с 4:2 в приятелски мач между двата тима в Дубай. Загубата е първа за Реал след 22 поредни победи в официални срещи, записани след загубата с 1:2 от Атлетико (Мадрид) на 13 септември. Реал влезе в мача със самочувствието на Световен клубен шампион, докато Милан имаше какво да доказва след седмата си позиция в италианската Серия "А".

Двубоят бе и сблъсък между треньорите на двата отбора - Карло Анчелоти (Реал) и Филипо Индзаги (Милан), които преди пет години бяха в ролята на наставник и нападател на "росонерите". 

Първото попадение в мача бе дело на Жереми Менез в 24-ата минута, след като футболистът на Милан се възползва от лошо върната топка към вратаря Кейлор Навас и го преодоля за 1:0. Половин час след началото на срещата се разписа и Стефан Ел Шаарауи, възползвал се от пространство на границата на наказателното поле за удар по тревата, с който преодоля Навас за втори път. Минути по-късно Кристиано Роналдо бе изведен при бърза контраатака и лесно преодоля бившия си съотборник в Реал Диего Лопес за 2:1.

Минути след началото на втората част Ел Шаарауи вкара втория си гол в мача, след като засече остро подаване в наказателното поле на съперника зa 3:1. Резултатът стана катастрофален за Реал четвърт час преди края, когато Нианг центрира към Пацини, който с глава заби топката в мрежата на Касияс за 4:1. Реал стигна до втори гол в мача в 84-ата минута, когато Бензема се разписа от дизпа за фаул срещу Начо за крайното 2:4.

Следващите срещи на двата тима са на 4 и 6 януари, когато Реал гостува на Валенсия, а Милан посреща Сасуоло.

111_1.jpg