Милан победи Славия Прага с 4:2 у дома в първия мач от осминафиналната фаза на Лига Европа.

"Росонерите" играха с човек повече от 26-ата минута след червен картон на 19-годишния Ел Хадж Малик Диуф.  
Милан поведе в 34-ата минута след гол с глава на Оливие Жиру. Две минути по-късно Славия Прага много бързо изравни резултата. След центриране от корнер Тео Ернандес не успя да изчисти добре топката и я изпрати на пътя на Давид Доудера. Той стреля от въздуха от границата на наказателното поле и след рикошет в десния страничен стълб кълбото влетя във вратата на Мейк Менян. 

Рафаел Леао отправи много коварен удар с глава в 41-ата минута, но Индржих Станек се намеси и изби топката в корнер. Само няколко секунди по-късно след ново центриране от корнер в наказателното поле на Славия, Габия стреля много опасно с глава, но Станек се намеси и изби в корнер. 

Милан поведе с 2:1 в 44-ата минута. "Росонерите" изпълниха късо корнер, Алесандро Флоренци подаде на Тижани Рейндерс, който с удар от дистанция вкара топката в долния десен ъгъл на вратата. 

Домакините вкараха трети гол в първата минута на добавеното време на първата част. Флоренци центрира от корнер в наказателното поле на Славия Прага, където Рубен Лофтъс-Чийк бе изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Станек. 

В 49-ата минута Тео Ернандес пусна много добър пас към Рафаел Леао в наказателното поле на Славия Прага, а португалецът стреля встрани. 

Славия Прага намали своя пасив в 65-ата минута. След центриране от фаул Тео Ернандес допусна грешка и позволи топката да стигне до Иван Шранц, който с много плътен удар се разписа във вратата на Майк Менян - 2:3. 

В 84-ата минута Рафаел Леао подаде към Лука Йович, който бе на добра позиция в наказателното поле на Славия и стреля, но встрани от десния страничен стълб.

Милан вкара четвърти гол във вратата на Славия Прага в 85-ата минута. Рафаел Леао се освободи от защитник на Славия, след което излезе сам срещу Станек и го преодоля, а отблизо Кристиан Пулишич чукна топката в опразнената врата. 

Така Милан има аванс от два гола преди реванша в Прага, който е след седмица.