Нападателят на Шахтьор (Донецк) Луис Адриано е най-новото попълнение на италианския гранд Милан. 28-годишният бразилец подписа с "росонерите" до 30 юни 2020 година, съобщи официалният сайт на клуба от Серия "А". Трансферната сума е 8 милиона евро.

Часове по-рано Милан привлече още един голмайстор - колумбиецът Карлос Бака, за когото "росонерите" плащат на Севиля 30 милиона евро.

Луис Адриано се очакваше да пристигне на "Сан Сиро" през януари като свободен агент, тъй като договорът му изтича през декември. В крайна сметка обаче ръководството на Милан реши да извади 8 милиона евро и още сега да го уреди на новия треньор Синиша Михайлович.

Луис Адриано игра 8 години в Шахтьор и записа 128 гола в 266 мача. По време на престоя си в украинския гранд бразилецът спечели шест титли на страната, четири купи, пет суперкупи, а също така и триумфира в Купата на УЕФА през 2009-а. Преди да дойде в Шахтьор Адриано бе играч на Интернасионал (Порто Алегре), с който пък спечели Световното клубно първенство през 2006 година.

"Днес е най-щастливият ден в моята кариера. Напускам Шахтьор след осем години. Този клуб ще остане много важен за мен. В Донецк повярваха в моя потенциал и ми помогнаха да се изявя. Благодаря на всички - на президента Ринат Ахметов и на треньора Мирча Луческу, който се превърна в мой втори баща, както и на всичките си съотборници. Благодаря и на феновете, които винаги ми показваха своята любов. Много съм щастлив и чакам с нетърпение да започна тренировки с Милан", заяви Адриано.