Италианският шампион Милан победи лидера във френската Лига 1 ПСЖ с 1:0 в контролна среща, играна в Дубай, където и двата тима са на подготовка. Дебют начело на парижани направи бившият наставник на „росонерите” и Челси Карло Анчелоти.

Още в 4-ата минута исканият от ПСЖ бразилски национал Алешандре Пато получи пас от Златан Ибрахимович и с пета вкара единствения гол за успеха на „росонерите”, в чийто състав след дълго лечение на контузия се завърна опорният халф Дженаро Гатузо. След гола парижани заиграха по-активно, но трудно създаваха голови положения. В 18-ата минута Антонио Ночерино засече топката със задна ножица от 11 метра и нацели напречната греда. До края на полувремето не се стигна до други интересни положения пред двете врати.

След почивката играчите на Милан започнаха по-настървено, но нещо им липсваше в завършващата фаза, за да стигнат до ново попадение. Четвърт час преди края на мача ПСЖ създаде две добри положения, но Абиати отрази опасните удари на Нене. Секунди по-късно същият този Нене вкара гол от корнер, но попадението не бе зачетено, след като играта е била спряна. До края така и не се стигна до гол и Милан спечели проверката минимално.