Милан ще се освободи от Фернандо Торес. Испанският голмайстор се завръща в родния Атлетико (Мадрид), съобщи “Скай Италия”. Двата клуба разменят Алесио Черчи и Торес, които ще бъдат преотстъпени съответно в Милано и Мадрид.

Все още сделката не е официализирана, но двата клуба вече са се договорили, а играчите имат желание да сменят отборите си и се очаква това да стане факт много скоро. Италианският национал бе купен това лято от шампионите на Испания за сумата от 16 милиона евро от Торино, но е твърда резерва на “Висенте Калдерон”. Черчи бе трансферна цел №1 за Филипо Индзаги това лято, но “росонерите” нямаха възможност да платят исканите от Торо над 15 милиона евро.

Световният шампион с Испания и двукратен първенец на Европа с “Ла Фурия” Торес пък пристигна на “Сан Сиро” под наем от Челси за 24 месеца. Той разочарова тотално “росонерите”, като вкара само един гол в 10 двубоя за Милан.

30-годишният Toрес е юноша на Атлетико (Мадрид) и игра за тима до 2007 г., когато премина в Ливърпул срещу 20 милиона паунд. Той се представи впечатляващо за "мърсисайдци" и беше продаден на Челси за 50 милиона през 2011 г. Оттогава обаче така и не успява да върне старата си форма.