ЦСКА (Москва) победи без проблеми Газовик (Оренбург) с 2:0 в мач от 16-ия кръг на руската Премиер лига. Нашият национал Георги Миланов започна като титуляр за домакините и остана на терена до края. Друг българин - Благой Георгиев, не игра за гостите заради контузия.

В 25-ата минута Миланов спечели дузпа за московчани с центриране отляво, което бе спряно по странен начин с ръка от защитник, който се завъртя с гръб към топката. Бибрас Натхо от "бялата точка" реализира за 1:0. В 74-ата минута гостите останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на централния бранител Дмитри Андреев. Само пет минути по-късно отново Миланов асистира за втория гол на "армейците". Този път той центрира отдясно, защитник изби, но резервата Сергей Игнашевич с далечен удар от въздуха опъна мрежата за 2:0.

В друг мач от кръга Зенит победи Уфа също с 2:0, като головете дойдоха в последните минути. Чак в 84-ата минута Асел Витсел изведе Джулиано сам срещу вратаря и бразилецът вкара отблизо, а след попадението падна на колене и сякаш се помоли за жертвите от самолетната катастрофа с отбора на Чапекоензе. В последната 93-а минута Кержаков пусна за Кокорин, който тръгна сам почти от центъра през липсващата защита на гостите и плъзна в долния ляв ъгъл за 2:0.

По-рано днес бившият треньор на Славия Александър Тарханов със своя Урал надви участника в Шампионска лига Ростов с 1:0. Замбийската звезда Чисамба Лунгу вкара единствения гол в 38-ата минута. Това бе първа победа за Урал под ръководството на Тарханов от четвъртия му опит.