Българите Живко Миланов и Станислав Генчев играха за Васлуй при ремито 1:1 с лидера Тимишоара в среща от 31-ия кръг на румънското първенство. Миланов бе заменен в последната 90-а минута на мача от камерунския нападател Кристиан Пуга, докато Генчев остана на терена до последния съдийски сигнал.

Домакините от Васлуй първи откриха резултата в мача след автогол на Дан Алекса в 65-ата минута при центриране на Станислав Генчев отдясно. Осем минути по-късно обаче, играчите на Тимишоара възстановиха равенството след попадение на Дорин Гога и този резултат остана непроменен до края.

Този сблъсък може да се окаже решаващ в битката за титлата, като гостите запазиха първата си позиция с актив от 60 точки и три кръга преди края изглеждат като основен фаворит за златните медали. Васлуй запазва третото си място с 58 точки. Трети в момента също с 58 точки, но по-лоша голова разлика, е тимът на Оцелул, който в момента играе като домакин с Университатя (Крайова). Без съмнение предстои драматичен край на сезона в Румъния. /БЛИЦ