Българският национал Георги Миланов и ЦСКА (Москва) ще играят в квалификациите на Шампионската лига, след като финишира на второ място в руската Премиер лига. Сребърните медали бяха гарантирани с убедителната победа с 4:0 над Анжи в мач от последния 30 кръг.

Миланов остана неизползвана резерва за „армейците“. Бразилецът Витиньо вкара два гола и направи една асистенция за успеха. Другите попадения на ЦСКА (Москва) бяха реализирани Сергей Игнашевич и Фьодор Чалов. Така московчани завършиха сезона с 62 точки, на седем зад шампиона Спартак.

Успехът на ЦСКА означаваше, че Зенит ще трябва да се задоволи с третото място и участие в квалификациите за Лига Европа. Тимът от Санкт Петербург остана трети с 61 точки. В последния си мач Зенит победи Локомотив (Москва) с 2:0 след попадения на Александър Кокорин и Дани.

Краснодар също си спечели участие в Лига Европа, след като разби изпадналия Том с 5:1 и си гарантира четвъртото място в класирането с 49 точки, една повече от Терек. Фьодор Смолов вкара два гола и направи една асистенция. Виктор Клаесон, Маурисио Перейра и Налдо също се разписаха за успеха.