Борбата за титлата в румънското първенство се заплете още повече, като три кръга преди края шансове за шампионска титла имат цели 5 отбора, в които има и двама българи.

Това са Живко Миланов и Валентин Илиев, които изиграха по 90 минути в мачовете на отборите си Оцелул и Стяуа. И двата тима записаха победи снощи и са главни кандидати за трофея заедно с ЧФР Клуж.

Миланов игра цял мач за Васлуй при гостуването на Пандури, спечелено с 2:1. Войкулет откри за домакините през първата част, но Уесли от дузпа и Пап през второто полувреме донесоха ценните три точки за Васлуй.

Валентин Илиев пък беше през цялото време на терена при трудната победа с минималното 1:0 на Стяуа над гостите от Чехлаул. Победният гол реализира Мартинович в 61-ата минута.

Три кръга преди края Васлуй оглави класирането с 61 точки. Толкова има и ЧФР Клуж, който обаче е с мач по-малко - тази вечер домакинства на борещия се за спасение Воинта Сибиу. След успеха си пък Стяуа събра 59 точки и заема 3-ата позиция, на 2 пред Рапид (Букурещ) и с 3 повече от Динамо (Букурещ).