Германският национал Тимо Вернер от Челси е пред завръщане в РазенБалшпорт (Лайпциг). 26-годишният национал снощи е кацнал на летището в германския град с полет на частния самолет на австрийския милиардер Дитрих Матешиц, който е собственик на „червените бикове“.

Заедно с Вернер е пътувала и неговата приятелка Паула Ленсе. Още на пистата двамата са посрещнати от шефа на охраната на РазенБалшпорт Уве Матиас и са откарани в петзвездния хотел „Щайнбергер“ в центъра на града.

Там нападателят е бил очакван от търговския директор на клуба Флориан Шолц и техническия директор Кристофър Фивел. Сред посрещачите е бил и бившият психолог на Манчестър Юнайтед Саше Ленсе, който е баща на гаджето на германския национал.

Днес Тимо Вернер ще премине медицински прегледи и ако всичко завърши успешно, ще подпише четиригодишен договор. Трансферът ще струва на РазенБалшпорт (Лайпциг) 25,3 милиона паунда, което е почти два пъти по-малко от сумата, която Челси плати на „червените бикове“ преди две години. Тогава „сините“ извадиха 47,5 милиона паунда на германския клуб.

За два сезона на "Стамфорд Бридж" Вернер изигра общо 56 мача във Висшата лига, в които вкара 10 гола. Изключително негативна статистика за централен нападател. Във всички турнири той има общо 89 срещи за "сините" и 23 попадения.