ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи е обект на разследване по сериозно обвинение за отвличане и физически тормоз, което е предявено от лобиста Тайеб Бенабдерахман, пише „Екип“.

Случаят е от 2020 г., а Бенабдерахман твърди, че притежава доказателства в подкрепа на твърдението си. По случая са назначени трима следователи.

Според информацията, лобистът е завел граждански иск. При такава ситуацията властите са длъжни да проведат разследване. Ал Хелайфи обаче е застрашен единствено от административна санкция, а не от присъда според наказателния кодекс.

Тайеб Бенабдерахман твърди, че е бил отвлечен и измъчван в Катар през 2020 г., тъй като е притежавал компрометиращи документи срещу президента на ПСЖ. Много е вероятно тази информация да бъде намерена в телефона на Ал Хелайфи.

Счита се, че разследването може да намери и доказателства относно нередности относно избора на Катар да домакин на Мондиал 2022, както и за сключения договор на притежаваната от Насер ал Хелайфи телевизия „beIN“ за придобиване на правата на излъчване на световните първенства през 2026 и 2030 г.